сряда, 24 декември 2008 г.

Кюфтенца от нахут

Според класация, която бе публикувана наскоро в някои престижни западни медицински списания нахутът е топ десет на най-полезните храни. Ето как в домашни условия можете да си направите нахутени кюфтенца, които да гарнирате с нещо като основно ястие или да сложите в арабска питка (фалафелът също се прави от нахут).


Продукти, които са ви нужни:

500г нахут
¼ чаена лъжица сода
250г брашно
Сол
Олио


Накисваме нахута за една нощ. След като вече е омекнал, го смиламе с мелачка или го пасираме. Прибавяме брашното, содата и солта. Оформяме малки кюфтенца и пържим. Картофките са перфектната гарнитура. Котката ми го предпочита със зеле :)

2 коментара:

Ксения каза...

Попаднах на предаване наскоро с тъй популярната доктор Емилова, която представи именно рецепта за кюфтенца от нахут, но освен него в пасиран вариант включи пресни зеленчуци като зелен лук, гъби, магданоз и тралала.
Освен да се пържат, могат и леко да се запичат във фурна (който гледа да не лепне преработена мазнина). Но е важно във вече охладените продукти да се добави известно количество нерафинирана мазнина като зехтин, тиквено, орехово, ленено или прочее масло.
Стават екстра.

Fif каза...

Поздравления за блога, момчета!
Също и за посланията в песните Ви.
Не са много българските групи които си позволяват да не се харесат на някой...

Ще се радвам да видя и още рецепти и хубави статии :)

Ако можете и да споделите някой сайт с изпитани и вкусни рецепти ще е прекрасно!

Поздрави и продължавайте с доброто начинание!