вторник, 7 октомври 2008 г.

Пълнени картофи с гъбен сос


Решихме да публикуваме само изпитани рецепти, защото често ни се случва да си дръпнем нещо яко от западен сайт и да се окаже, че имаме нужда от цял куп мистични продукти, за чиито съществуване не сме и подозирали.

Първото ястие, с което ще ви запознаем, са много любимите ми пълнени картофи.

Продукти, от които имате нужда:
Няколко картофа
1 глава лук
1 скилидка чесън
Няколко гъбки
2 домата

За соса :
1 скилидка чесън
Половин майонеза
Половин кофичка кисело мляко
Половин лимон
Подправки на вкус




Начин на приготвяне:

Картофите се варят цели около 15-20 минути.
През това време нарязвате гъбите и доматите на кубчета и ги запържвате заедно с нарязаните вече лук и чесън.

Потъсвате сместа със сол и пепер на вкус. Вече имате сварени картофи и готов сос. Издълбавате картофите и ги пълните с гъбената плънка. Поръсете отгоре с кашкавал или сирене и галета. Добавете към тях и малко масло, след което запечете във фурната за около 15 минути.

За тези, които обичат сосовете, ястието върви много с чеснов сос. Можете да си го приготвите много бързо и лесно. Взимате скилидка. Начуквате я наситно. Слагате сол на вскус и добавяте половин пакетче майонеза и половин кофичка кисело мляко. В сместа изтисквате малко лимон и разбърквате. Можете да добавите и черен пипер.
Рецептата може да се направи и с чушки.

Няма коментари: